Eti Krom AŞ eski çalışanı Vedat ALDANMAZ, 22 Mayıs 2024 tarihinde bir arkadaşının intihar ettiğini, buna üzüldüğü ve işçi haklarının iyileştirilmesini talep ettikten sonra işten çıkarıldığını iddia etti. 

ALDANMAZ’ın, ‘’Memleketimizin zenginliği bir aileye peşkeş çekilmektedir. Kazanlar dolusu çorbayı kendi işkembelerine indirirken hızlı davranan yönetim nasıl oluyor da sıra işçilere gelince aylardır bir çalışmayı bitiremiyor’’ sözleri nedeniyle işi 5. ayın 22'si sabahı itibariyle feshedildi.

F8754Fca 05B3 48Cc 86C4 21F2999Dfeb1-1

EMEKÇİ DOĞRULARI SÖYLEDİ, ETİ KROM İŞTEN ÇIKARDI!  

ALDANMAZ, ‘’Eti Krom AŞ'de 22 Mayıs tarihine kadar çalışmış bulunmaktaydım. Bir kardeşimizin 22 Mayıs 2024 tarihindeki intihar girişimi ile hüzünlendik ve bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdim ve bu iş bırakma eyleminde değerli kardeşlerimizle ve birim yöneticimize de bildirdim. Bunu bildirmeme rağmen bu benim yasal hakkım olmasına rağmen bu benim psikolojimi etkilemesine rağmen işim 5. Ayın 22'si sabahı itibariyle feshedildi.  

‘’HİÇ KİMSEYE HAKARET ETMEDİM’’ 

Feshedilme gerekçesi ise elektrik bakım hattı Whatsapp grubunda 22 Mayıs 2024 tarihinde yazdığınız muhtelif mesajlarla mesai arkadaşlarınızı boykot ve direniş yapmaya davet ettiğiniz, memleketimizin zenginliği bir aileye peşkeş çekilmektedir şeklinde ifadeler kullanmanız, kazanlar dolusu çorbayı kendi işkembelerine indirirken hızlı davranan yönetim nasıl oluyor da sıra işçilere gelince aylardır bir çalışmayı bitiremiyor şeklinde yönetim hakkında hakaret içeren ifadelerde bulunduğum söyleniyor. Benim yazdığım bu mesajlar doğrudur, arkasındayım ama hiç kimseye hiçbir şekilde hakaret etmedim.  

‘’HAKSIZ YERE İŞİM FESHEDİLDİ’’ 

Ben bir iş yerini kendi lehlerine alıp ve düzenli bir şekilde çalışmayı başaramayan başarısız insanlaraydı sitemim. Bunlar kalıplaşmış cümleler. Biz bu sözleri söylerken hemen işin feshedilmesine gerek yoktu. Elazığ Eti Krom A.Ş, Yarımca fabrika bölümünde çalışan hiçbir işçi bizi temsil etmiyor. Bizi sadece Sori ve Kef bölgesinde olan işçi kardeşlerimizdir. Haksız yere işim feshedildi, haksız yere ekmeğimden edildim ve hakkımı arıyorum. Hakkımı ararken de bütün milletvekillerimden ve belediye başkanlarımdan destek bekliyorum.  

‘’MEMLEKETİN ZENGİNLİĞİ BİR AİLEYE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR’’ 

Bu ateş sönmeyecek, bu usulsüzce davranışları ve hakaret içeren sözleri ben değil kendileri söylüyorlar. Ben bu kapıyı kapatırım ve hemen sizi buradan def ederim gibi cümleler kullanıyorlar. Bu memleketin zenginliğinin bir aileye peşkeş çekilmiştir sözümün tam yeridir. Çünkü sen bu coğrafyanın zenginliklerini alıp götürürken bu işçilerin emek terini hiçe sayıp bu kapıya kilidi vuramazsın. Sen kimsin diyoruz biz de. Elimizden geldiğinde direneceğiz ve direnirken de tüm yurttaşlarımızdan destek bekliyorum”.   

Editör: Haber Merkezi