GÜNDEM

MALATYA’DA MEYDANA GELEN DEPREMİN ARDINDAN ELAZIĞ YURTLARINDA İNCELEMELER YAPILDI

Depremin ardından, Elazığ’daki GSB yurtlarında detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan yurtlarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait teknik ekipler incelemelerde bulundu...

16 Aralık 2024 tarihinde, saat 10:46’da merkez üssü Malatya Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, Elazığ’daki GSB yurtlarında detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan yurtlarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait teknik ekipler incelemelerde bulundu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, incelemeler sonucunda binaların ana taşıyıcı elemanlarında (kolon ve kirişlerde) herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediği belirtildi. Ancak taşıyıcı olmayan duvarlarda ve dilatasyon bölgelerinde çatlakların gözlemlendiği ifade edildi.

Valilik, bu incelemeler doğrultusunda GSB Elazığ yurtlarında öğrencilerin barınmasına engel teşkil edecek bir durumun bulunmadığını duyurdu.

Bu gelişme, bölgedeki öğrenciler ve aileleri için bir rahatlama sağlarken, yetkililerin binalardaki durumla ilgili yakından takipte olduğu vurgulandı