KURAN'IN MANASINI ANLAYARAK OKUMAK VE CUMA NAMAZINI KILMAK

Değerli arkadaşlarım Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasını televizyonlarda ve dünyada düzenliyorlar ve Türk milletinin paralarını Türk milletinden izin dahi almadan 
500.000 TL ,milyarlarca TL ödül dağıtıyorlar. Halbuki Kur’anı Kerim’in okuma yarışması değilde Kur’anı Kerimi anlama yarışması düzenlemiş olsalardı elbette ki daha güzel olabilirdi.
Sizler Kur’anı Kerimin çeşitli konularını; Mesela; Kadınların Hayız hallerini, kadınların mirastan istifade etme hallerini, kadınların şehadet hallerini,şehadet  konularında Kur’anı Kerimde bulunan emirleri ve,daha nice konular hakkında hükümler vardır. Bu emirleri Siz tecvitle veyahutta hüzzam veya diğer makamlarda  okursanız size gülerler.
Kur’an Kerim’i okuyanların çoğunluğu zaten  kendileri de okuduklarını
anlamadığı için, Anlayanlar bu tenkidimizden müstesnadır. Dinleyenlerin  anlamadığı için, musikisinden manasından etkilenmek suretiyle  dinliyorlar bile. Meryem suresinin 19. ayetini okuyor orada Hz Meryem’in hurma ağacını sallayıp meyvelerinden yemesini anlattığı 19. ayeti kerimeyi makamla okursan ne mana ifade edecek ki. Bir konuda şu an kıldığınz cuma namazları Hz.Peygamber’in zamanında tek merkezi mescidde kılınan cuma namazlarıyla hiç mi hiç alakası yoktur. Peygamberimizin zamanında cuma hutbesi namazdan önce okunuyordu.
Fakat Emevi halifesi tarafından başlanan bu uygulama sırf hutbelerini dinlesinler diye cuma namazından sonra cuma namazında kılnarak namazınıda hiç olmasa kılsınlar ki hemde.hutbemizi de dinlesinler diye takdim yaptılar.
İslam’da Allah’tan başka kimsenin kural koyabilmesi mümkün değildir. Ne elçi olan peygamber ne halife, ne emirel müminin, ne de cumhurbaşkanının, yani hiç kimse İslam Dinine herhangi bir kural asla koyamaz. dolayısıyla dinimizi kendimize ait hale getiremez. Allah ne emretmişse onları yaşamamız lazımdır. gerisi  hep boş işlerle uğraşmaktır. Allah yaptığımız Amellerin karşılığınıda bize mutlaka hem de ne kadar iyi amel yaparsak yapalım mutlaka sevabını verecektir .ancak bu Amellerle ,bu davranışlarla ,cennete gitmek asla ve asla mümkün değildir.Aklınızı kullanarak hayırlı günlerinizin sizlerin olmasını diliyorum