GÜNDEM

KAYA KARAKAYA FEN LİSESİ’NİN UMUDU CİMER!

Mahalle Oyun alanı konut alanına çevrildi, giriş kapısı, duvarları ve 20 yıllık ağaçları tehlike altında…

Elazığ’ın 1999-2000 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda faaliyete geçen ilk Fen Lisesi olan, Türkiye genelinde puan sıralamasında ilk 70 içerisinde bulunan Elazığ Kaya KARAKAYA Fen Lisesi; okul binası, spor salonu ve pansiyonunun kurulu olduğu, görenlerin imrendiği 20 yıllık ağaçlar ile çevrili, ayrıca beton duvarlar ile koruma altında olan kampüs alanını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda…    

HALUK ARSLAN; “MAHALLE OYUN ALANI, KONUT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ!”

Kaya KARAKAYA Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Haluk ARSLAN, Gazeteniz TURAN’a yaptığı açıklamada; “Kampüs alanımızın doğu tarafında sizlere de sunduğumuz krokide görüleceği üzere eski imar planında büyük bir mahalle oyun alanı vardı. Daha sonra yapılan plân değişikliği ile bu (MO) mahalle oyun alanı kaldırılarak konut alanına dönüştürüldü.

Yapılan bu plân değişikliği sırasında okulumuzun kampüs alanı dikkate alınmamış ve hazine mülkiyetinde bulunan doğu sınırımız korunmamıştır. 

Bu alanda bulunan hazine adına kayıtlı parseller konut alanına taşınarak, konut parseli üretilmiştir.

2. krokide görüleceği üzere mahkemece iptal edilen yeni plânda okulumuzun doğu sınırı ve giriş kapımız 12 metrelik imar yolunda bırakılmış ve giriş kapımız yola gitmektedir.

Kampüs alanımızın doğu tarafı giriş çıkışlar, toplanma ve spor salonu ile pansiyon için yoğun olarak kullanılan bir alandır.” İfâdelerine yer verirken, ilimiz İmar Plânı mahkeme kararıyla iptal edilmiş durumdayken bu haksız ve yanlış uygulamadan vazgeçilmesini istedi… 

“YAZIKTIR, GÜNAHTIR, GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERMEDİ!”

Kaya KARAKAYA Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Haluk ARSLAN, açıklamasını şu ifâdelerle tamamladı; “Hali hazır durumda İlimiz İmar Plânı mahkeme kararıyla iptal edilmiş durumdadır.

Yeni plân çalışmalarında Okulumuzun Doğu sınırının korunacağı şekilde bir plânlamanın yapılmasını talep ediyoruz. Ne yazık ki Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği olarak Belediye ile görüşmelerde bulunmamıza rağmen bir netice alamadık.

Yeni imar plânı kesinleşmeden önce yapılacak plânlamanın okulumuz sınırlarını dikkate alacak şekilde yapılmasını, giriş kapımız ve duvarlarımızın korunmasını ve yazıktır, günahtır 20 yıllık ağaçlarımızın kesilmemesini, İmar plânında okul alanımızın doğu sınırının korunmasını talep ediyoruz.”
Öte yandan girişimlerinden somut bir netice alamayan Kaya KARAKAYA Fen Lisesi Okul Aile Birliği’nin öğrenci velileriyle birlikte yapılan organizasyon sonucunda; konuyu toplu olarak kısa adı CİMER olan TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne taşıyarak haksız ve yanlış uygulamayı durdurma yolunu deneyeceği öğrenildi.