Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, ‘’İlimizde yapılması planlanan binaların ağır hasarlı ve hak sahipli odaklı değil de Kentsel Dönüşüm odaklı devlet destekli hibe verilerek yapılabilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşülerek ilimizde dahil edilmesi sağlanmalıdır’’ dedi. 

KARAKUŞ,  şöyle konuştu: ‘’24 Ocak ve 6 Şubat tarihlerinde ki depremlerde ilimizde yapımı devam eden veya bitmiş olan toki konutlarındaki bazı sorunların halen çözülememiş olması ve üzerine birde ekonomideki daralma yükünün gelmesiyle şehirdeki huzur ortamı ciddi anlamda etkilemiştir.  

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un geçen gün açıklamış olduğu ve sadece İstanbul’da uygulanacağı “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm devlet destekli hibenin 24 ocak ve 6 şubat depremlerinde ekonomik, sosyal, psikolojik olarak ciddi anlamda etkilenmiş olan ve konutlarını kentsel dönüşüm marifetiyle yapmak isteyen ama enflasyondan kaynaklanan inşaat girdi maliyetlerinden dolayı yapamayan maddi durumları iyi olmayan vatandaşlarımız için de bu uygulamanın Elazığ da da uygulanması noktasında biz Yeniden Refah Partisi olarak ilimiz dinamikleri olan STK’larına, Yerel Yöneticilerine, siyasi parti temsilcilerine ve milletvekillerine sesleniyoruz ilimizde yapılması planlanan binaların ağır hasarlı ve hak sahipli odaklı değil de KENTSEL DÖNÜŞÜM odaklı devlet destekli hibe verilerek yapılabilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşülerek ilimizde dahil edilmesi sağlanmalıdır. İlimiz merkez mahallelerini bu anlamda ayağa kaldırmak için Bakanlık nezdinde KENTSEL DÖNÜŞÜM odaklı hibe desteğinin uygulanması gerekmektedir çünkü Elazığ Belediyesinin tek başına bu ekonomik yükün altından kalkması mümkün değildir bu sorunların çözümü ile şehrin moral ve motivasyon olarak eski günlerine döneceğini umut ve arzu ediyoruz. Mevlana’nın deyişi ile; “Güzel günler sana gelmez, sen ona yürüyeceksin.” 

  

Editör: İzzet TUMAY