İzzet TUMAY - Karakoçan ilçesinde caddelere yazıldıktan sonra Elazığ Valisi Numan HATİPOĞLU’nun talimatı ile silinen Kürtçe trafik uyarı yazıları yeniden yazılmasına tepkiler büyürken, yapılanların ‘kirli’ bir provokasyon olarak değerlendirilirken, Karakoçan Belediyesi Eş Başkanları ve DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk HÜLAKÜ’nün de içerisinde bulunduğu grup, silinen yazıları yeniden yazdı. 

460979453 835994641854080 2885201875380645789 N

VEKİL HÜLAKÜ VE BERABERİNDE Kİ HEYETTEN PROVOKATİF DAVRANIŞ 

DEM Parti yönetimindeki Karakoçan Belediyesi, kentin bazı cadde ve sokaklarına okulların açılmasına kısa bir süre kala Kürtçe uyarı sözleri yazmıştı. Yazılar Valisi Numan HATİPOĞLU’nun talimatı ile önceki gün silinmişti. Bugün Karakoçan Belediyesi Eş Başkanları ve DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü’nün de içerisinde bulunduğu grup, silinen yazıları yeniden yazdı. 

461083270 835994691854075 2622462038678828341 N

MİLLETVEKİLİ KELEŞ: BİRLİKTELİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK 

Yaşananlara tepki gösteren AKP Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, ‘’Karakoçan ilçemizde yaya yoluna yazılan yazılar, toplumsal huzurumuzu ve birlik beraberliğimizi hedef alan bir girişimdir. Bu tür adımlar, hem Karayolları Kanunu’na aykırı hem de kamu düzeni ve kardeşlik hukukumuza ters düşerek, bölge insanımızın huzurunu bozmaktadır. Her etnik kökeni zenginliğimiz olarak kabul ediyor ve bu çeşitliliği büyük bir değer olarak görüyoruz. Ancak toplumsal uyumun temelinin, ortak değerlerimize saygıdan geçtiğini unutmamalıyız. Elazığ; Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Alevisiyle ve bütün etnik unsurlarıyla birlik ve beraberliğin en güçlü olduğu şehirlerimizden biridir ve bu birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Elazığ Valiliğimizin aldığı kararlara tam anlamıyla uyulmasını bekliyor, huzurumuzu bozmaya yönelik bu tür girişimlere ve kanuna aykırı eylemlere asla izin verilmeyeceğini özellikle vurgulamak istiyorum’’ dedi. 

IŞIKVER: ELAZIĞ KALEDİR KALE 

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ Karakoçan koç gibi vatan evlatlarının beldesidir. Hemşehrilerimizin hepsi de Türkçe biliyorlar. Devletin yerden sildirdiği yazıyı, bir araya toplanmış bölücü zihniyetli bir grup yeniden yazmayı kahramanlık belliyor. Elazığ kaledir kale. Vallahi size yâr etmeyiz’’ ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 

AÇIKKAPI: ELAZIĞ’IN HUZURUNU BOZANLARA MÜSAADE EDİLMEYECEK 

AKP Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI ise, tepkisini şöyle dile getirdi: ‘’ Elazığ’ın Huzurunu Bozmaya Çalışanlara dün müsaade edilmedi, bugün müsaade edilmiyor ve yarın da müsaade edilemez. Aziz vatanımızda, 85 milyonun mutluluğu kardeşlik hukukunun tesisinden geçer. İlimiz Karakoçan İlçesinde kardeşlik hukukunu zedeleyecek, Karakoçanlı hemşehrilerimiz arasına fitne ateşi oluşturacak hiçbir davranış ve eylem kabul edilemez. Liderimizle birlikte 22 yıldır ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastederlere karşı amansız mücadele vererek aziz topraklarda terörün kökünü kazıdık, barış ve huzur iklimini ülkemizde tesis ettik. Bu güven ortamında hemşehrilerimizin huzurunu bozanlara, tesis edilen güven iklimini ortadan kaldırmak isteyenlere müsamaha edilemez. 22 yıldır bizler bu ülkede Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı gözetmeden her bir vatandaşımıza birinci sınıf vatandaş olduğu bilinciyle hizmet ederken, bizler bu anlayışı ortaya koyarken, huzur ve güven iklimini görmezden gelip, ilçemizin huzurunu kaçıracak eylemlere başvurulması kabul edilemez, buna müsamaha edilemez. Karakoçan İlçemizde Valiliğimiz, Karayolları Kanununa aykırı iş ve işlem tesis edenlere müsamaha etmemiştir. Karakoçan’ın mevzusu bu değildir, bu olmamalıdır. Bunda ısrar ve inat edilmesi kardeşlik iklimini zedeler. Karakoçan’da huzura, barışa yönelik suni gündem oluşturanlara asla müsamaha edilemez. Elazığ Valiliğimizin almış olduğu karara uyulmasını bekliyor, aziz şehrimizde hemşehrilerimiz arasına nifak, fitne oluşturmak isteyenlere izin verilmeyeceğini belirtmek istiyorum. Karakoçan ilçemizin siyasi görüşü ne olursa olsun naif insanları kardeşimizdir. Bu kardeşliğimizi zedelemeye çalışanlara Karakoçanlı hemşehrilerimiz, kavgadan uzak aklı selimle yaklaşacak ve ilçemizin huzuruna kastedenlere prim vermeyecektir.''

Editör: İzzet TUMAY