İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip YAŞAR, ‘’İYİ Parti olarak ülkemizin en önemli meselelerinden olan sığınmacılar/kaçaklar konusunda kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çalışıyor ve bu meselenin çözümü noktasında görüş ve düşüncelerimizi sürekli olarak paylaşıyoruz’’ dedi. 

YAŞAR, şunları söyledi: ‘’‘’Kamuoyunun malumu olduğu üzere geçtiğimiz hafta; Türk milletinin hukukunu, Türk vatandaşlığının şerefini ve itibarını korumak maksadıyla; İYİ Parti olarak para karşılığında dağıtılmış tüm vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açmıştık. Açtığımız bir diğer dava ise, İçişleri Bakanlığı’nın Suriye uyruklu sığınmacılara verdiği vatandaşlıklar üzerinedir. Her iki davayı da önemsiyor ve sonuna kadar bu davaların takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye bir kupon arazi, Türk vatandaşlığı ise eşantiyon değildir. Türkiye'nin bir mülteci kampı haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Ülke Güvenliği İçin Kapalı Nüfus Sayımı Öneriyoruz 

Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de yaptığı Grup Konuşmasında partimizin görüş ve düşüncelerini Türk Kamuoyu ile paylaştı. Ülkemizdeki kaçakların tespiti ve sınır dışı edilmesi için; sokaklarda ne kadar sapık, suçlu, firari varsa tamamının tespiti ve cezaevine gönderilmesi için İYİ Parti’nin önerisi Kapalı Nüfus Sayımıdır. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde sokaklarımızda, şehirlerimizde kim olduğu belirsiz insanların tespiti ve denetim altına alınması çok daha kolay olacaktır. İYİ Parti olarak Türk milletinin güvenliği, ülkemizin huzuru için diyoruz ki: Gelin en kısa zamanda yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu kadar kaçak ve suçlunun dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezdiği bir memlekette; kapalı nüfus sayımı bir seçenek değil, bir mecburiyettir! Suçu azaltmaya, suçluyu yakalamaya; kadınlarımızı ve kızlarımızı korumaya yönelik bu düşüncemizi hayata geçirelim.  İktidara buradan sesleniyoruz: Gerekli bürokratik hazırlıkları yapın ve en kısa zamanda mümkünse 3 Kasım 2024'te, 24 yıl sonra yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım.’’ 

Editör: İzzet TUMAY