Türkiye'nin dört bir yanında kamu hastanelerinde doktor sıkıntısı artarak yaygınlaşıyor. Elazığ’da bulunan hastanelerde Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doktoru olmadığı için hastalar ve hasta yakınları mağdur oluyor. Şiddete uğrayan, ağır çalışma koşullarına dayanamayan, hak ettiği değeri görmeyen doktorlar ya istifa edip özel hastanelere geçiyor ya da Türkiye’yi terk edip yurtdışına yerleşiyor. Böylece hastanelerde doktor sıkıntısı yaşanıyor.
ELAZIĞ’DAN MALATYA VEYA DİYARBAKIR’A
Elazığ’da bulunan Fethi SEKİN Şehir Hastanesi, Fırat Üniversitesi Hastanesi ve özel hastanelerde Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doktoru olmadığı için hastalar tedavi olmak, neye karşı alerjisi olduğunu öğrenebilmek için Malatya ve Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor.
Gazeteniz TURAN’ın hazırladığı ‘Hastane Var Doktor Yok, Hasta Var Randevu Yok’ Başlıklı Özel Haberimize ilişkin olarak Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ, Gazeteniz TURAN’a özel açıklamalarda bulundu…
ÜMİT KARATAŞ: ‘’SAĞLIK İDARECİLERİ HASTANELERLE ÖVÜNÜRKEN, ELAZIĞLI İL İL GEZİYOR!’’
Türkiye’deki 13 Şehir Hastanesi’nden birine ve köklü bir Üniversite Hastanesi'ne sahip Elazığ’da Yetişkin Alerji ve İmmünoloji Uzmanı olmaması sebebiyle vatandaşların şifa bulmak için çevre illere gitmek zorunda kaldığını belirten Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ açıklamasına şöyle devam etti; ‘’Elazığlı Sağlık İdarecileri hastaneleri ile övünürken, Elazığlı vatandaşlar tedavi için il il geziyor. Koskoca Sağlık Merkezi şehrimizde bir Yetişkin Alerji ve İmmünoloji Uzmanı yok. Bu ayıp Elazığ’a yeter! Yoğun bir nüfusa sahip olan kentte özellikle doktor ve sağlık çalışanı noktasında aksaklıklar devam ederken Elazığ’ın en önemli sorunlarından sağlık alanına bir yenisi daha eklendi. Elazığ’da alerji uzmanın olmaması ile birlikte alerjik hastalığı olanlar ve hasta yakınları perişan oldu.”
‘’YETKİLİLER BU AYIBA DUR DEMELİDİR!’’
“Kendi memleketlerinde mağdur olan Elazığlılar ne yazık ki çevre illere mahkûm bırakılmak zorunda kaldılar. Özellikle dar gelirli aileler konaklama, ulaşım başta olmak üzere birçok mağduriyeti birlikte yaşıyor. Havaların ısınmasıyla şehrimizde kapalı ortamda artan yaşam saatleri, hava kirliliği, beslenme şekli, anne sütü ile beslenmenin azalması, çocukların daha az güneş ışığına çıkması gibi bazı çevresel faktörler alerji hastalıklarını artırıyor. Bugünlerde artan alerji hastalıkları yüzünden hastalar çaresiz. İlimizdeki bu mağduriyetin giderilmesi için Milletvekillerimizi ve Sağlık Bürokratlarını göreve davet ediyoruz. Sağlıkta dönüşüm yaşadığımızı her platformda dile getirenler hastalarımızın çaresizliğine ve ilimizin bu ayıbına dur demelidirler.’’ Dedi.