FUAR HEYECANI

    Çadırda, orada burada yapılmaya çalışılan fuar organizasyonlarından kurtulmanın mutluğunu yaşadım. Üstü çadır, çatısı akan, altı toprak, halısı katlanan fuarlar geride kaldı. Artık Elazığ’ımızın bir fuar alanı mevcut. Eksiklikler dile getirilse de, eleştiri yapanlar bir hata bulsa da bence Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın Belediye Başkanlığı döneminde şehre kazandırdığı en güzel ve yerinde projelerden birisi bu fuar alanı oldu. Geçen sene de aynı düzenlenen fuara nispeten bu yıl daha derli toplu bir organizasyon ile karşılaştık. Malumunuz göç gide gide düzelir. Büyük yayınevlerini gözümüz arasa da, büyük şehirlerde yapılan fuarlar ile tarihi çakışsa da gerçekten güzel bir fuar olmuş. Bu aşamaya gelene kadar, özellikle emek sarf eden gizli kahramanlara çok teşekkür ediyorum. İleride yapılacak olan organizasyonlarda, tecrübe ve tanınma noktasında, Elazığ Fuarcılığının çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Yapmamız gereken, Fuar alanımızın aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak. İlla ki fuar olmayabilir. Bunu geçen yapılmış olan aktivitelerde de gördük. Konser, toplantı vb. faaliyetler bizim ve Elazığ için artı değerler olacaktır.

    Fuara katılım sağlayan, gazetemizin değerli kalemlerine de değinmeden edemeyeceğim. Öncelikle ŞEHİR KULİSİ yazarı Yücel ÇAKMAK ve BİR GARİP BEDO köşesi ile Bedri YÜCEL ağabeylerimize, Elazığ Kültürüne katkılarından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Kendileri yayınlamış oldukları eserler ile bir noktada Kültür dünyasında önemli bir yere ulaşırken diğer noktada Turan Gazetesi bünyesinde beraber olmak da ayrı bir keyif verici durum oluşturuyor.

    Fuarda bir başka güzellik daha dikkatimi çekti. Elazığ Belediyesinin, çocuklarımız için yapmış olduğu bir uygulama gerçekten çok anlamlıydı. Fuarı ziyaret eden çocuklarımıza, fuarda kullanılmak üzere hediye çekleri hazırlamış; hem çocuklarımızın okuma kültürünün gelişmesinde ve kitap almalarında bir kolaylık sağlamış; hem de fuara katılan katılımcı firmalara bir noktada destek olunmaya çalışılmış… Kim tarafından düşünüldü ise gerçekten güzel ve anlamlı bir etkinlik olmuş…

    Fuarların, düzenlendikleri şehre olan katkısını asla küçümsememeniz gerekir. Stantları gezerken ve kitapları incelerken tesadüfen kulak misafiri olduğum bir diyalog ise beni çok umutlandırdı ve keyiflendirdi… Belli ki kitaplarını incelediğim stant sahipleri il dışından gelen katılımcı bir firmaydı, biri birileri olan diyaloglarında buranın (fuar merkezi) çok güzel olduğunu, bundan önce gittikleri ilde rezil olduklarını, satışlarının iyi olduğunu duyunca gerçekten hem çok sevindim, hem de gururlandım… Kolay değildi yaklaşık 80 stantta 65’in üzerinde il dışından gelen firmalara çağın gerektirdiği düzeyde bir ortam hazırlanmıştı… Bu insanlar buradan memnun bir şekilde ayrıldıkları zaman diğer insanlara da bir şekilde bunu anlatacaklar; önümüzdeki fuarların ise daha kalabalık ve geniş katılımlı olacağının en bariz göstergesi olacaktır. Ülke çapındaki büyük firmalar ise daha kapsamlı organizasyonlarda boy gösterecektir. Büyük organizasyonlar ile şehirde bulunan birçok sektörde kazanım içinde olacaktır. Tanıtım eksikliğimiz bu şekilde giderile bilinir. Emeği geçenlere teşekkürler.