GÜNDEM

FÜ ÖĞRETİM ÜYESİNİN 315 BİN 515 EURO’LUK AB PROJESİ KABUL EDİLDİ

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanbey Hazar’ın 315 bin 515 EURO Avrupa Birliği Projesi kabul edilerek desteklenmeye hak kazandı.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Taşıt Dinamiği ve Kontrol Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 Bin 515 Euro tutarındaki Avrupa Birliği (AB) projesi kabul edildi. Proje, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 Bin 515 Euro tutarındaki, ‶Genç istihdamı için mesleki eğitim projesi″ (The project of vocational training for youth employment) isimli Avrupa Birliği (AB) projesi desteklenmeye hak kazandı. Projenin amacı, ülkemizde özellikle Elazığ ve bölgesinde mevcut işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olarak (15-29 yaş aralığındaki); ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin istihdamının artırılmasıdır. Proje kapsamında, 15-29 yaş aralığında bulunan; 50 kadın ve 30 erkeğe güncel olan ve kolay istihdamın sağlayacak mesleki ve tamamlayıcı eğitimler verilerek nitelik kazandırılması ve istihdam edilebilirliğin arttırılması amaçlanmaktadır. Başta kadınlar olmak üzere sosyo-ekonomik seviyesi düşük genç bireylerin istihdamının sağlanmasıyla, sürdürülebilir gelişmenin elde edilmesi amaçlanmıştır.

Projede bulunan eğitimler: 3.1 Mesleki Eğitimler 3.1.1 Aşçı Yardımcısı (Yiyecek İçecek Hazırlama) 3.1.2 Cilt Bakımı Hizmetleri (Güzellik Ve Saç Bakim Hizmetleri) 3.1.3 Otomotiv Ön Düzen ve Balans Ayarcısı 3.1.4 Otomotiv Fren Test ve Ayarcısı  3.2 Tamamlayıcı (Genel Beceri) Eğitimleri 3.2.1 Mesleki İngilizce 3.2.2 Bilgisayar kullanımı 3.2.3 İş Güvenliği 3.2.4 Girişimcilik Mesleki eğitimlerden bir tanesini alan kursiyerler aşağıdaki tamamlayıcı eğitimlerin belgelerini de kurslara katılarak alacaklardır. 1-Kosgeb onaylı GİRİŞİMCİLİK Belgesi 2-Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İŞGÜVENLİĞİ Belgesi 3-Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki İNGİLİZCE Belgesi 4-Milli Eğitim Bakanlığı onaylı BİGİSAYAR KULLANIMI Belgesi Projemizdeki bütün meslek kurslar ücretsizdir. Ayrıca her bir kursiyer, eğitimlere katılım sağladığı her bir gün için 10 Euro harçlık alacaktır.