Fırat Üniversitesi 2024 yılında Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye’de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri oldu.
Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında hazırlanan “Res-Uni” isimli Merkezi Avrupa Birliği projesi, Brüksel’de bulunan Merkezi Ajans tarafından değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.
Bu kapsamda; Fırat Üniversitesi Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye’de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri oldu. Toplam 6 ülkeden 9 farklı üniversitenin ortak olarak yer aldığı projede, Fırat Üniversitesi liderliğinde Batı Balkanlar Bölgesi’nde bulunan 8 farklı üniversiteye yönelik kapasite geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ALANDAKİ BAŞARISINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Bu önemli başarı, Fırat Üniversitesi'nin uluslararası alandaki yetkinliğini ve işbirliği potansiyelini bir kez daha gösterdi. Fırat Üniversitesi’nin koordinatör olduğu projede; Galatasaray Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortak üniversiteler arasında yer aldı.
FIRAT ÜNİVERSİTESİNİN BÖLGESEL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE ETKİSİ ARTACAK
Fırat Üniversitesi proje kapsamında, yükseköğretim kurumlarının kapasitelerini artırmayı, öğretim ve öğrenim süreçlerini iyileştirmeyi ve uluslararası işbirliklerini güçlendirmeyi amaçlayan çeşitli faaliyetler yürütecek. Proje kapsamında, akademik personelin ve öğrencilerin hareketliliği desteklenecek, müfredat modernizasyonu yapılacak ve yenilikçi eğitim yöntemleri geliştirilecek. Bu sayede, Fırat Üniversitesi'nin bölgesel ve uluslararası düzeyde etkisi artacak ve yükseköğretim alanında önemli katkılar sağlayacak.
RPOF. DR. GÖKTAŞ: ÜNİVERSİTEMİZ ADINA GURUR VERİCİ BİR BAŞARI
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Uluslararası işbirliklerini ve projeleri oldukça önemsiyoruz. Yurt içindeki başarısını ispatlayan üniversitemiz artık dünya üniversiteleriyle yarışır duruma geldi. Dünyadaki ilk bin üniversite arasında yer alan üniversitemizle ilgili gelecek süreçteki hedefimiz Üniversitemizi dünyadaki ilk 500 üniversite arasına yerleştirmeyi başarmak olacak. Bu süreçte üniversitemizin uluslararası alandaki görünürlüğü de oldukça önemli. Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye’de koordinatör olmaya hak kazanan üç üniversiteden biri olmamız Üniversitemiz adına gurur verici bir başarı. Elde ettiğimiz bu başarılarla ve uluslararası işbirliklerimizle hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Programı sürecini yakından takip eden başta Dış İlişkiler Birimimiz olmak üzere emeği geçen tüm akademisyenlerimize, idari personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.