Depremin ardından son durumu paylaşan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2 binanın ağır hasar aldığını ve 94 kişinin yaralandığını duyurdu.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmaları ve mevcut durumu paylaştı. Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, 94 kişinin yaralandığını ve 2 binanın ağır hasar aldığını belirtti. Vali Hatipoğlu şunları kaydetti: “Yaşanan depremler sonrasında, belediye başkanımız ve ilgili kurumlarla birlikte AFAD’da bir araya geldik ve tüm ekipleri sahaya yönlendirdik. Şükürler olsun, ilimizde yıkılan bina ya da enkaz altında kalan vatandaşımız yok. Sadece bir binada kapı sıkışmasından dolayı mahsur kalma durumu yaşandı, orada da 4 vatandaşımız kurtarıldı. Deprem anında trafikte ve bulundukları mekanlarda panik nedeniyle yaralanmalar meydana geldi. Yaklaşık 90 vatandaş hastaneye başvurdu, tedavileri devam ediyor. Rüstempaşa’daki hasarlı binayı ziyaret ettik, AFAD ekiplerimiz burada incelemelerini sürdürüyor. İlk belirlemelere göre 2 ağır hasarlı binamız var. Bunlardan biri, yıkım süreci devam eden bir binaydı, diğeri ise yeni hasar aldı. Ekiplerimiz alandaki incelemelerine devam ediyorlar. Daha önce yaptığımız gereksiz trafik uyarılarını yineliyoruz. Trafiğe çıkılmaması önemli. Şu an ilimizde büyük bir sorun bulunmamakta. Bazı köy yolları ile ilgili ihbarlar var ancak kapalı yol bulunmuyor, ekiplerimiz müdahalelerini sürdürüyor. Bölge halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

94 KİŞİ YARALANDI

94 kişinin yaralandığını açıklayan Vali Hatipoğlu, “Bize ulaşan bilgiye göre yaralı sayısı 94’e ulaştı. Çoğunluğu panik anında veya o sırada meşgul oldukları iş sırasında yaralanan vatandaşlarımız. Ekiplerimiz müdahalelerini sürdürüyor. Yoğun bakımda, kalp ritmi nedeniyle rahatsızlığı olan 2 vatandaşımız bulunuyor. Onlar da deprem değil, panik nedeniyle rahatsızlandılar. Bu akşam okullarla ilgili yeniden değerlendirme yapacağız, normal hayata dönülmesi yönünde arzumuz var. Yarın için yapılacak açıklamayı akşam saatlerinde paylaşacağız. 2023 depremiyle ilgili olarak tüm ekiplerimiz hassasiyetle ve yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar” dedi

Editör: İzzet TUMAY