EFELENDİK!

    Sıralamadaki yerimiz açısından çok önemli olan, belki de hedefimizi belirleyecek maçı kazanarak lige ikinci defa denge getirdik. Kâğıt üzerinde zor ama kadro kalitesi olarak kolay olan maçı kadroda revizyona girerek kazanmak da bir nevi efelenmekti. Takımına ve kendine oldukça güvenen Bülent Hoca, hocalık şansının da yardımı ile ciddi bir krizden döndü diye düşünüyorum. Zira penaltı atışı gol ile sonuçlansaydı, daha zor anlar yaşayabilirdik.

    Muhtemelen rakip takımın oyuncu yapısına göre Burhan’ı solda, Mesut ve Mert’ de ilk on birde başlatarak ciddi risk aldı Bülent Hoca. Hızlı kanat oyuncularına karşı Burhan ile savunma yapmayı planladık ancak Burhan’ın savunma kapasitesinin düşük oluşu zaman zaman zorlanmasına sebep oldu. Beykan, Mesut ve Mert’in daha yumuşak ve teknik oyuncu profilleri ile birbirine benzer oyun yapıları endişelerimizin boş olmadığını gösterdi. Mikail, orta sahada tek kalınca en vasat oyununu oynadı. İlk yarım saatte Mesut’un top kayıpları, Mert’in ortalıkta görünmemesi, orta alan üstünlüğünün rakibe kaptırılmasına sebep oldu.     

    Maçın geneline baktığımız zaman, temposuz keyifsiz bir maç izledik. İki takım da birbirine bariz üstünlük sağlayamadı. Rakip, penaltı pozisyonu dışında tehlikeli bir atak geliştiremedi ancak bizim pozisyon sayımız daha fazlaydı. Hakem’in kötü yönetimi oyuncularımızın gerilmesine sebep olsa da, Bahattin’in geçersiz sayılan net golü iptal olsa da kazanmasını bildik. Beykan’ın form grafiğini yükselttiğini ve faydalı işler yaptığını net gördük. Zira takımımızın lider özellikli bir 10 numaraya ihtiyaç duyduğu aşikâr….

Çağrı’nın, girdiğimiz gol pozisyonlarının hemen hemen hepsinde var olması tesadüf değil. Beykan, Berşan, Çağrı performansları ile göz doldurdular. Metin, Mikail, Bahattin ve Burhan vasatı aşan oyuncularımızdı. Bülent hocanın, yeni yeni isimlere şans vermesi kadro derinliği açısından ilerleyen haftalarda meyvesini verecektir. Oyuncu değişikliklerinde de aksayan noktalara doğru dokunuşlar yaparak maçı koparmasını bildi.

    Sıralamadaki hedef takımlara karşı yenilmeyen takımımız, aslında şu an daha yukarılarda olabilirdi. Lige ağırlığını koyan bir Elazığspor, grubunun en favori takımı haline gelecektir. Batman Petrol ve Karşıyaka ile birlikte heyecanlı bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum.