GÜNDEM

‘’DİPLOMALI CAHİLLER ORDUSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’’

Prof. Dr. AKBULUT, ''Profesör sayısı çok ama akademik kalitemiz yerlerde sürünüyor. Uluslararası akademik düzeydeki başarımız yok denecek kadar az. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında Türkiye yok. Her ilde bir üniversite var ama üniversal kalite sıfır'' dedi...

Fırat Üniversitesi, Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet AKBULUT, sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımla üniversitelerdeki akademik kadrolarla ilgili acı bir gerçeği gözler önüne serdi. 

Emeğiyle ve bileğinin gücüyle profesörlük unvanını hak etmiş unvandaşlarını tenzih eden ve ‘’Her ilde bir üniversite var ama üniversal kalite sıfır’’ diyen AKBULUT, ‘’Türkiye, 30 bine yaklaşan profesör sayısı ile Avrupa'da en fazla profesör sayısına sahip ülke olmuş. Profesör sayısı çok ama akademik kalitemiz yerlerde sürünüyor. Uluslararası akademik düzeydeki başarımız yok denecek kadar az. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında Türkiye yok. Her ilde bir üniversite var ama üniversal kalite sıfır. Emeğiyle ve bileğinin gücüyle profesörlük unvanını hak etmiş unvandaşlarımı tenzih ederim, ancak diplomalı cahiller ordusuyla karşı karşıyayız’’ dedi.