Türkiye Futbol Federasyonu'nun Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasına bırakmış olduğu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu Şampiyonanın 14 Temmuz 2024 tarihinde bitiminden dört gün sonra  18 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılmasına karar verildi.    

Konu ile ilgili Kararı TFF internet sayfasında yapmış olduğu ; “Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü gereğince, 01.06.2023 - 31.05.2024 dönemi ile ilgili olarak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nun aşağıdaki gündem maddeleri ile toplantıya çağrılmasına, toplantı çağrı kararının ulusal günlük 1 gazete ile TFF internet sitesinden ilanına, toplantı gündeminin aşağıdaki şekilde belirlenmesine, toplantının 18.07.2024 günü saat 11.00'de, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının, 19.07.2024 günü saat 11.00'de, ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantının, çoğunluk aranmaksızın 26.07.2024 tarihinde aynı saatte Ankara JW Marriott Oteli salonlarında yapılmasına, Genel Kurul işlemlerinin Kanun ve Statü hükümlerine uygun olarak ikmaline Türkiye Futbol Federasyonu'nun 07.04.2024 tarih ve 42 sayılı toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir.” 

 Açıklaması ile TFF’de Seçim Süreci başlamış oldu. 

 Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Aday Adaylığını 8 Haziran 2024 tarihinde  açıklayan ve çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu kararı ile birlikte yapmış olduğu açıklamada, ‘’Türk futbolunun geleceği için önemli bir dönemeçte bulunmaktayız. A Milli Takımımızın EURO2024’ de yakalamış olduğu başarı grafiği ile birlikte TFF seçimlerinin başlamış olduğu bu kritik süreçte, Türk futbolunun ileri taşınması ve tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılayacak adımları atmamız gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile;  Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul Delegelerinin çoğunluk sağlayarak toplantıya katılmalarını, TFF'de demokratik bir seçimin yapılabilmesi için gerekli şartların sağlanması adına adil ve rekabetçi bir zeminin oluşmasına katkı sağlamalarını, TFF üyeleri ve Paydaşlarının hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradeleri ile futbolun temel değerlerini koruyarak, adil ve şeffaf olarak TFF Başkanı ve yönetimini belirleyeceklerini, Türk Futbol Ailesinin, bu önemli süreci Türk Futboluna zarar vermeyecek  şekilde yürüteceğine inancım tamdır'' Dedi.  

Devecioğlu; Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı olarak, Futbol sevgisiyle dolu, tecrübeli ve yenilikçi bir yaklaşımla, Türkiye futbolunun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Tecrübeleri  ve Projeleri ile birlikte, TFF'nin daha güçlü ve daha şeffaf bir yapıya kavuşması için çalışacağını taahhüt ederek ; A Milli Takımımıza Avrupa Şampiyonasında yürekten başarılar diledi.  

23 ELAZIĞ FK’DAN ANLAMLI SPONSORLUKLAR 23 ELAZIĞ FK’DAN ANLAMLI SPONSORLUKLAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nun Türk Futboluna hayırlı olmasını,  yeni bir yönetim anlayışıyla Türk futbolunu Tüm paydaşları ile birlikte ulusal ve uluslararası alanda başarılarını sürdürülebilir bir kurumsal yapıya kavuşturacaklarını ifade ederek, seçime katılacak olan tüm Başkan Aday adaylarına da ayrıca başarı dileklerini sundu.  

  

Editör: İzzet TUMAY