GÜNDEM

DEPREMZEDE AİLELER İÇİN YAPILAN KONUTLAR TESLİM AŞAMASINDA

Palu ilçesi merkez rezerv alanında 362, Arıcak ilçesi Erimli Beldesi'nde 38 ve Ormanpınarı Köyü'nde 12 olmak üzere toplamda 412 konutun kura çekiminin noter huzurunda gerçekleştirileceğini belirten AÇIKKAPI, depremzede ailelerin yeni yuvalarına kavuşacaklarını müjdeledi...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olarak kabul edilen ailelere teslim edilmek üzere yapımına başlanan konutların teslim aşamasına geldiğini duyurdu.  

Palu, Arıcak ve Ormanpınarı Köylerinde Toplam 412 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edilecek 

Geçtiğimiz hafta yerinde incelemelerde bulunduğu Palu ilçesi merkez rezerv alanında 362, Arıcak ilçesi Erimli Beldesi'nde 38 ve Ormanpınarı Köyü'nde 12 olmak üzere toplamda 412 konutun kura çekiminin noter huzurunda gerçekleştirileceğini belirten Açıkkapı, depremzede ailelerin yeni yuvalarına kavuşacaklarını müjdeledi.  

Devam eden konutların teslimi konusunda da yoğun bir çalışmanın devam ettiğimi de ifade eden Ejder Açıkkapı, “Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İlgili Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Kura Çekimi 12 Eylül’de Noter Huzurunda Yapılacak 

Kura çekiminin 12 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11:00’de AFAD Başkanlık merkez yerleşkesinde İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Bulut’un katılımıyla gerçekleştirileceğini duyuran Açıkkapı, kura çekiminin noter huzurunda yapılacağını vurguladı. 

Kura Sonuçları SMS ile Hak Sahiplerine Bildirilecek 

Kura çekimi, AFAD Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak ve hak sahiplerine SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak. Ayrıca kura sonuçları, Elazığ AFAD İl Müdürlüğü’nün resmi e-posta adresi ve sosyal medya hesaplarından da ilan edilecek. 

Ejder Açıkkapı, yaptığı açıklamada Elazığ'da gerçekleştirilen bu projelerin, depremden etkilenen ailelerin yaşamlarını iyileştireceğini ve bölge için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diledi.