454617710 1041018980920225 6377669723260315083 NElazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet GÜL, mahallenin sınırları içerisinde yer alan ve mevcut okula uzak bölgelerde ki ilköğretim öğrencilerinin taşıma yolu ile getirildiğini ancak bu yıl Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servis hizmetini kaldırdığını söyledi. 

TFF ELAZIĞ İL TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNE SÜLEYMAN ACAR ATANDI TFF ELAZIĞ İL TEMSİLCİLİĞİ GÖREVİNE SÜLEYMAN ACAR ATANDI

2-76

‘’Siz gelin bir ay burada yaşayın, çocuklarınızı okula gönderin siz gönderebiliyorsanız bizde sıkıntı yaratmayalım. Resmen insanların, çocukların eğitim hakkını elinden alıyorsunuz ve kırsal bölge olduğu için çocukların hayatını tehlikeye atıyorsunuz’’ diyen GÜL; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini şöyle dile getirdi: ‘’Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına saatler kala daha önce mahallemiz sınırları içerisinde yer alan, okulumuza uzak bölgelerdeki ilköğretim öğrencilerini taşıma yoluyla okula getiriyorduk. Bu yıl milli eğitim il müdürlüğü taşıma yoluyla gelen öğrencilere artık servis vermeyeceklerini belirttiler. Gerekli girişimleri yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. 

3-38

Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; 

Siz gelin bir ay burada yaşayın, çocuklarınızı okula gönderin siz gönderebiliyorsanız bizde sıkıntı yaratmayalım. Resmen insanların, çocukların eğitim hakkını elinden alıyorsunuz ve kırsal bölge olduğu için çocukların hayatını tehlikeye atıyorsunuz. Bu bölgelerde yaşayan insanlar zaten kıt kanaat geçimini sağlayan, bin bir zorluklarla çocuklarını okutmaya çalışan gariban insanlar. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönersiniz. Bu hususta mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi de bilmenizi istiyorum.’’ 

Editör: İzzet TUMAY