CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuz YILMAZ, CHP Karabük Milletvekili Cevdet AKAY, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL’dan oluşan heyet, dün Elazığ’a geldi. CHP Heyeti, bugün Alacakaya ilçesine geçerek grev yapan Eti Krom işçilerini ziyaret edecek. 

450585704 1092807155539836 5755451775240646683 N

Elazığ’da, Eti Krom A.Ş. bünyesinde çalışan 350 işçinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla başlattığı iş bırakma eylemi sürerken, işçilere destek gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve 3 milletvekili, grev yapan işçilere destek vermek amacıyla dün Elazığ’a geldi. CHP heyetinin bugün sahaya giderek işçilerle ve şirket yöneticileriyle bir araya gelmeyi planladıkları belirtildi. 

YILMAZ: İŞÇİLERİ YOK SAYMAYA ÇALIŞIYORLAR 
 

MİLLETVEKİLİ KELEŞ, AK PARTİ’NİN 23. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI MİLLETVEKİLİ KELEŞ, AK PARTİ’NİN 23. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP Elazığ İl Başkanlığında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuz YILMAZ, madenlerin Türkiye için önemli bir yeraltı zenginliği olduğunu belirterek, "Bu milli serveti çıkarmak için işçi kıyafetini giyerek yerin altına giren işçiler, büyük zorluklar içinde çalışıyorlar. Ancak, maden ocaklarının sahipleri servet üstüne servet kazanırken, işçilerin taleplerini geri çeviriyorlar ve onları yok saymaya çalışıyorlar. Kef bölgesinde çalışan işçileri yok saymak demek tüm Elazığ’ı yok saymak demektir. Türkiye’deki tüm işçileri yok saymak demektir. CHP olarak bu anlayışın karşısındayız. Ne deniyor; Gerekirse sizin taleplerinizi yapmayacağız, gerekirse madeni kapatırız.’ Kapatamazsın. Ne deniyor; ‘Yüzde 50 işçi sayısını buldun da mı geldin benim karşıma? Bu yüzde 50’yi bulamazsan benden zırnık alamazsan mı diyor? Vermek zorundasın. Kef bölgesindeki krom maden işletmesi çalışacak. Çünkü bu maden devlete ait. Hiç kimse devlete ait madeni, işletme hakkını aldı diye kapatma hakkına sahip değil. Kef bölgesindeki krom maden işletmesi çalışacak. Çünkü bu maden devlete ait. Hiç kimse devlete ait madeni kapatma hakkına sahip değil. Bizim buraya gelme nedenimiz, işçilerimizin AK Parti’nin yarattığı ekonomik kriz altında ezilmesini engellemek ve taleplerinin hayata geçmesini sağlamak. Şunu da söylemek istiyorum ki işçi kardeşlerimize söylenen bir ifade vardı; Siz yüzde 50’yi buldunuz da mı geldiniz? diye. Bugün şirket ortaklarından birinin yaptığı bir düzeltme açıklaması oldu. Ben de şirket yetkililerine sesleniyorum; Şirketin yüzde 50’si öyle diyor, diğer yüzde 50’si böyle diyor. Hangi Yüzde 50’ye itibar etmemiz gerektiğini şirket yetkilileri işçiler lehine atacakları adımla birlikte bize göstermek zorundadır. Bunu da Elazığ’da bulunduğumuz süre içinde görmek istiyoruz.” 

Yavuz Yılmaz, Elazığ halkına da seslenerek, "Elazığ’ın yiğit bir milletvekili TBMM’yi ayağa kaldırıyor. Elazığ’ın sorunlarını dile getiriyor. Bir gidiyor, buraya bugün 5 geliyor. 5 gidersek buraya 100 geliriz. Tüm Elazığ halkıyla birlikte gerekli cevabı bu şirketin yöneticilerine hep birlikte vermesini biliriz. İşçilerimizin haklarının verilmesi koşuluyla tüm tarafları sağduyuya çağırabiliriz. Ama önce taleplerimizin kayıksız şartsız, ortak bir paydada çözülmesini şart koşuyoruz. " dedi.  

CHP heyetinin bugün sahaya giderek işçilerle ve şirket yöneticileriyle bir araya gelmeyi planladıkları belirtildi. 

Editör: İzzet TUMAY