Elazığ’ın usta kalemlerinden AHÇİK Romanının Yazarı Yücel ÇAKMAK yeni bir esere imza attı.
Araştırmacı Yazar Yücel ÇAKMAK, Elazığ’ın unutulan ve bilinmeyen yaşanmış öykülerini biri kitapta topladı. Telmih Yayınları’nda çıkan kitapta 17 yaşanmış öykü bulunuyor. Birçok öyküyü kaynak kişilerden derlediğini belirten Yücel ÇAKMAK, “Bu öykülerimiz, uzun zamandır toparlıyordum. Birebir yakın kaynak kişilerle görüştüm. Örneğin Perçençli Hayriye Hanım’ın Torunu Canan Kurt ile Dilşad Hanımın Yeğeni Yazar Naşide GÖKBUDAK ile Mehmet Ali PEHLİVAN’ın torunu Mesut TURAN’la görüştüm. Bu görüşmeler neticesinde bu öyküleri derledim. Birçoğunu Çaydaçıra Dergisi’nde yayınladım ve bu öyküleri ‘Bizim Hikayelerimiz’ adlı kitapta bir araya getirdim. Umarım kitapseverler beğenirler.” Diye konuştu. 

yücel11

YÜCEL ÇAKMAK KİMDİR? 

1968 yılında Elazığ’da doğan Yücel ÇAKMAK, ilk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da yaptı. Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksekokul İnşaat Teknikerliği bölümünü bitirdi.
Lise yıllarında başladığı gazetecilik mesleğini, Yenigün Gazetesi, Fırat Gazetesi, FM 23 Radyosu, Kanal 23 Televizyonu ve Günışığı Gazetesi’nde muhabir ve haber müdürü olarak yürüttü.
Elazığ Tiyatro Derneği (ETİYAD) Kurucusu olan Yücel ÇAKMAK, Fırat Havzası Gazeteciler Derneği üyesi olup çeşitli dönemlerde yönetim kurullarında da görev aldı. ÇAKMAK, Fırat Havzası Gazeteciler Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Başarılı Gazeteciler Yarışması”nda yaptığı haberlerle birkaç kez yılın başarılı gazetecisi seçilmiştir.
FM 23 Radyosu’nda “Haber Dosyası” ve Kanal 23 Televizyonu’nda “Mozaik” ve “Ajanda” adlı programların yapımını gerçekleştiren ÇAKMAK, aynı zamanda bu programların yönetmenliğini yürüttü ve “Uluslararası Hazar Şiir Akşamları”nın tertip komitelerinde görev yaptı. Yücel ÇAKMAK, halen Elazığ’ın ilk sanal dergisi olan “Çaydaçıra Dergisi”ni yayınlıyor. Ayriyeten, Yücel ÇAKMAK iki çocuk babası.

YÜCEL ÇAKMAK’IN DİĞER ESERLERİ… 

Elazığ ve İlçeleri (Araştırma)- 2004
Türkülerimiz ve Öykülerimiz (Araştırma)-2005 (1. Baskı)-2007 (2. Baskı)-2021(3. Baskı)
Ahçik (Roman)- 2007 (1. Baskı) – 2018 (2. Baskı)-2022 (3, Baskı)
Elaziz’in Azizleri (Araştırma)- 2009 (1. Baskı) – 2018 (2. Baskı)
Elazığ’dan Esintiler (Araştırma) – 2011
Düttürü Dünya (Öykü)- 2020

Editör: Haber Merkezi