BİR GARİP BEDO

ŞERİF KARAYEL

Teksas’ın (Elazığ) aylardır beklediği kahraman Şerif KARAYEL geldi ve suçlular adeta kaçacak delik ari... Geceleri sokağa çıkılamaz hale gelen, gündüzleri sokakların da rahat rahat dolaşılmayan, insanların yorgun bir mermiden maganda silahından çıkabilecek serseri bir kurşundan korktuğu şehir ufak ufak huzur adası olma yolunda ilerlemeye başladı gibi. Şerifin tam başarılı olması için onu yalnız bırakmamak lazım. Her hususta Şerife yardımcı olmalıyız. Şerifin başarılı olacağının sinyalleri yukarıdan gelen tebriklerle kendini göstermeye başladı bile. Yürü be kahraman Şerifim kim tutar seni!

Sayın Şerifim inşallah asayişten sonra şu trafik sorununa da bir çözüm bulursun. Kovboylar öyle hızlı at süriler ki zannedersin Kızılderililer kovali...

Zaten elektrik icat olmadığı için şehir için de sinyalizasyon da yok. Belli saatlerde sabah mesai başlayan da akşam mesai biten de trafik evlere şenlik. Bir bakisin biri son sürat giden atını şaha kaldırmış, bir bakisin at durduğu yerde çarkali çitme ati, çiftlik sahiplerinin çağaları biniler en hızlı atlara ortalığa tozu dumana katiler. Bilmim ki daha ne yazam. Valla en büyük sorun trafik karayel şerifim.

****       ****     ****     ****

KÖTÜ ŞAKA

Bu aralar en çok neden korhim bilimisiz?

TV’lere falan çok çıkınca, benim bazı haylaz arkadaşlarımın bana kötü bir şaka yapmalarından korhim! Hele ki TURAN Gazetesi Köşe Yazarı Uğur İNCİOĞLU gibi bu işte uzman biri varsa korkmamak elde değil. Geçmişte birçok kişiyi ünlü biri arimiş gibi arayıp işletmesi hala anlatılır. Bir diğer şakası da telefon açtığı birine kendisini babası olduğuna ikna etmesidir. Onun için çok tedirginim. Ya diyim beni de meşhur biri arimiş, gibi ya da çok izlenen ulusal bir TV kanalından arilermiş gibi yapıp buyurun gelin ekrana çıkarak diye işletirlerse valla rezil olurum. Uğur hocam ve ekibi bana karışmayasız ha! İşletme olayı denince aklıma bir arkadaşıma yapılan şaka geldi. Zamanın birin de benim haylaz arkadaşlardan biri başka bir arkadaşımızı işleterek orduevinin orda elin de kocaman bir karpuzla saatlerce otobüs durağın da beklettiklerini unutamam. O arkadaş aramız da kalsın hovardalığa çıkmıştı. Şaka da bu konuyla ilgiliydi.

****       ****     ****     ****

FERMUAR 

Bu aralar şehrin ara sokaklarının yolları neye benzi bilimisiz. Durun hemen yazam, hani somun ekmek var ya üzerine çizik atiler içi pişsin diye bir ona bir de karnıyarığa ve tırnak ekmeğine benzi. Nerden mi bu kanıya vardım? durun onu da yazam. Birilerinin elin de bir makine var hangi kurumun bilmim işte o makine sokakları jiletle çizer gibi çizi sonra bişeler yapiler ve ardından belediye geli kilitli parke taşı dizilmiş yollara incecik asfalttan bir yama yapi.  Yol da aynı bir fermuara benzi. Belki de fermuar gibi yapılar ki üç beş gün sonra birileri tekrar gelip kazarlarsa yol rahat açılsın adamlar yorulmasın diye düşinilerdir herhalde. Ara sokakların bu halinin fotoğraflarını haftanın fotoğrafı yaptım. Bakarsınız. Burada suçun büyüğü yolu çizenler de ve depremden dolayı hasarlı olup sonra yıkılmaya başlayan apartmanların yıkım ekiplerinde. Yıkım yapılınca ne yol kali ne de kaldırım…

Onu boş ver bir bina yıkıli ardından belediye yolu ve kaldırımı yapi sonra bu sefer bitişiğinde ki ya da aynı sokakta ki başka bir bina yıkıli. Yollar tekrar eski haline döni. Belediye hangi birine kavuşsun?

****       ****     ****     ****

 PAÇA

Bir daha paça yersem ne olam! Bu ne ya dört kişi birer paça yedik 600 Lira…

Sanki yedi kişi bir kurbana girmişiz ve bana 600 Lira düşmüş! Canan hoca sende iki de bir paça maça deyip bizi gaza getirme. Herhalde sana hesap ödetmiler fiyatlardan haberi yok. Birgün sana da bir hesap ödetirlerse çıkar ekranlar da daha bol bol ot yiyin dersin. İki sene önce el bileğim kırılmıştı ve büyüklerin tavsiyesini dinleyip 21 gün her sabah paça içtim ve 40 günden önce bu el iyileşmez diyenlerin aksine 22. Günde alçıyı söktük kolum iyileşti. Allah muhafaza eğer bileğim bu günler de kırılmış olsaydı tedavi bana çok pahalıya mal olurdu. Siz siz olun çok dikkat edin bir yerizi kırıp paçaya düşmüyesiz.

HAFTANIN FOTOĞRAFI: