BİR GARİP BEDO

ŞAKA YAPTIM, ŞAKA YAPTIM

Şehir merkezinde şimdi kent müzesi yapılan tarihi binanın önünden tur otobüsüne binip tıngır mıngır Hüseynik’e doğru yol aldım. Otobüsün içindeki tur rehberi Türkçe ve İngilizce etrafı tanıttı. Hüseynik’e gelince restore edilen yolun önünde inip havayı ciğerlerime iyice çektim. Kapının ağzından Harput’a belli bir noktaya kadar araçla, sonra da yaya olarak çıkılan bir yol ve seyir terasları var. Bir de teleferik. Kararsız kaldım. Acaba yaya yoldan mı gideyim yoksa teleferikle mi? Dedim en iyisi ikisini de deniyem. Atladım teleferiğe, ufak ufak çıktık. Teleferik yolda çay molası da verdi. Mola yerinde çay içip seyir terasından manzarayı seyrettim. 20 dakika çay ve ihtiyaç molasından sonra tekrar teleferiğe bindim. Ufak ufak Harput'a doğru ilerlerken kalbim küt küt attı. Aklıma teleferik kazaları geldi; ya havada asılı kalırsak? Neyse, korktuğum başıma gelmedi. Harput'a inince biraz turladım ve vitesten atarak bayır aşağı, teleferikle geldiğim yoldan yaya olarak Hüseynik’e indim. Niyetim aynı yoldan Tarihi Hüseynik yolundan bir de yürüyerek Harput'a çıkmaktı. İşte onu da yaptım. Yani bir günde hem teleferikle hem de yaya olarak Hüseynik yolundan Harput'a gitmiş oldum dersem, bana inanır mısınız? Şimdi aklınızdan geçenleri tahmin edebilim. Kesin "bu adam ne içmişse, aynısından bize de verin" diyisizdir. Ne var yani, ufak bir şaka yaptım. Niye hemen inandız?

****       ****     ****     ****

YOL, SU VE ELEKTRİK

Seçimden önce bir aday çıkıp deseydi, “Yol, su, elektrik", valla değişik bir şekilde gülerdim ve derdim ki bu aday kafayı mı yemiş, ne? Hangi çağda yaşik? Daha böyle sorunlarım kaldı... Ama artık en yakın seçimde bir aday çıksa bu sloganla gelse, kesin oyumu ona veririm. Bu çağda artık sorunumuz ne yazık ki bunlar: bozuk yollar, kesik sular ve sık sık kesilen elektrikler. Bahane hazır; kuraklık, deprem, altyapı... O zaman şimdi biz ne yapacağız? Yağmur duasına çıkıp, yetkililere yalvarıp kendimizi zamanın akışına bırakıp güzel günlerin gelmesini bekleyeceğiz. Beklerken de bol bol çekirdek yiyeceğiz. Çıt çıt çıt! Lütfen yerleri kirletmeyin.

****       ****     ****     ****

PİRZOLA

Harput 12 kişilik demlik çaya bin 500 TL alınınca Bodrum’a rakip oldu. Zaten Bodrum, ağzıyla kuş tutsa Harput’u geçemez. Geçenlerde il vaizi Ediz hocamla muhabbet ederken laf Harput’taki pirzola fiyatlarından açıldı. Muhabbete katılan bir arkadaş, "Ama oradaki pirzolalar çok güzel," dedi. Hocam da taşı gediğine koyarak, "Gardaş, pirzola her yerde pirzoladır. İyisi kötüsü olmaz, zaten elemi geçi," diyerek noktayı koydu. Harput’ta pirzola yiyip çay içip anormal paralar verince başınız göğemi erecek. Siz de mezire de yiyip için, Harput’a gidip kuru kuruya gezin, müzeleri görün, mübareklere de bir dua okuyup gelin.

****       ****     ****     ****

SEVİNDİRİK OLDUM

İzzetpaşa’nın önünde duvara yaslanmış etrafı seyredidim. Önce istasyon caddesinin oralardan bir mehter sesi geldi. İçimden herhalde salçalı köfte festivali başli dedim. Neyse bu olaya fazla takılmadım. Derken bir tur otobüsü kaldırıma yanaştı. Merakla izlemeye başladım. İçinden genelde orta yaş gurubu insanlar indi ve ters istikamete yani hürriyet caddesine doğru yöneldiler. Bende merakla izlim tabi. Dedim bunlar niye terse döndüler. Meğerse yaya kaldırımına doğru gidilermiş. Kültürlü insanlar olduklarını anladım. İstisnasız hepsi yaya kaldırımından geçip kent müzemizin arkasındaki aradan kapalı çarşının yolunu tuttular. İşte o an ben sevindirik oldum. Çünkü para harcamaya gidilerdi. Esnafımız para kazanacaktı. Bir düşünün işte. Her gün onlarca tur otobüsü şehrimize geli ve gelenler para harci. Onun içindir ki turizm turizm diyip durik ya.

HAFTANIN FOTOĞRAFI:

İbrahim Taşel hocamızın yaptırdığı okul, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla açıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz…