Elazığ Belediyesi Zabıta ekiplerinin dilenci diye yakalayıp 10 bin 780 lirasına el koyduğu yaşlı adamın ‘dilenci’ olmadığı öğrenildi. 

Elazığ Belediyesi tarafında dün basına servis edilen ‘Elazığ'da dilencinin bir günlük kazancı dudak uçuklattı. Dilencilik yaparak 10 bin lira toplayan vatandaş, zabıta ekiplerinden kaçamadı’’ konulu haber ‘yalan’ çıktı.   

BELEDİYENİN DİLENCİ DİYE SERVİS ETTİĞİ KİŞİ GARİBAN KÖYLÜ ÇIKTI 

Servis edilen haberde, yapılan aramalarda sadece bir dilencinin üzerinden tam 10 bin 780 lira çıktığı, ekiplerin dilencinin üzerinden çıkan parayı saydıktan sonra işlem yaparak el koyduğu, dilencilere ise kabahatler kanunundan işlem yapıldığı, dilencinin 10 bin 780 lirayı bir günde topladığı ifadelerine yer verilmişti. 

VEKİL NAZIRLI: AMCA DİLENCİ DEĞİL 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, servis edilen haber ile ilgili sosyal medya hesabından, "Amca dilenci değil. Zaten videodan görüldüğü üzere kendisini pek ifade edebilecek durumda da değil. Az önce köyün muhtarı beni aradı. Gariban bir vatandaş olduğunu ve elindeki parayı köylülerin yardımı ile toparladığını anlattı. Yani adamcağızı hem dilenci yapmışlar hem de parasını almışlar. Vali beye durumu izah ettim. İlgileniyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Editör: İzzet TUMAY