GÜNDEM

BASKİL’DE ÖNEMLİ AÇILIŞ!

Elazığ’ın ekonomisine ve bölgedeki üreticilere büyük katkı sağlayacak olan Baskil Kayısı İşleme, Paketleme ve Analiz Laboratuvarı Tesisi’nin açılışı yapıldı...

Baskil ilçesinde Kayısı İşleme, Paketleme ve Analiz Laboratuvarı Tesisi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.  

Elazığ’ın Baskil ilçesinde kayısı üreticilerinin yüzünü güldürecek ve ilçede üretilen kayısının hak ettiği pazar payına kavuşmasını sağlayacak kayısı işleme, paketleme ve analiz laboratuvarı tesisi kuruldu. Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin (ETAK) kurduğu tesisin açılışı törenle gerçekleştirildi. ETAK tarafından 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesisin ilk etapta 50 kişiye iş olanağı sağlayacağı ve bin tonluk iş kapasitesine sahip olacağı bildirildi.

Açılış törenine Vali Numan HATİPOĞLU, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ TSO Başkanı İdris ALAN ve çok sayıda davetli katıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası olarak "ilçeleriyle birlikte kalkınan Elazığ" sloganıyla ilçeleri değerlerinin ve potansiyellerinin ortaya çıkması adına projeleri sürdürdüklerini ifade eden Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ise, "Birkaç ay içerisinde bu tesisin tamamlanması ve tam da kayısı sezonunda faaliyete geçmesi, üreticilerimiz ve ilçemiz adına önemli bir kazanım oldu. Bugün kayısı denince akla ilk gelen ilin Malatya olduğunu tüm ülke biliyor ancak, bu ürünlerin Baskil yöresinde üretilen kayısılar olduğunu büyük bir çoğunluk bilmiyor. Kayısı borsasının ve ticaretinin Malatya olmasın sebebi bu ilimizin kayısının tanıtımını en güzel şekilde yapması ve değişik tekniklerle işlenmiş ve paketlenmiş ürünleri her platformda öne çıkarma gayretleridir. Bizler, Malatya kayısısı olarak tanınmış ancak önemli bir bölümü bu coğrafyada üretilen kayısımızı artık 'Baskil kayısısı' olarak profesyonel teknik ve yöntemleriyle tanıtma ve markalaştırmanın çabasını göstermeliyiz” diye konuştu.

Elazığ’ın ekonomisine ve bölgedeki üreticilere büyük katkı sağlayacak olan Kayısı İşleme, Paketleme ve Analiz Laboratuvarı Tesisi’nin açılışı il protokolünün katılımı ile yapıldı. Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ETAK) tarafından işletilecek olan tesis, yerel ürünlerin işlenmesinde önemli bir rol üstlenecek.