Akgün Elazığ Hotel Genel Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, Turcomoney’nin sorularını yanıtladı. 

Akgün Hotel, Elazığ’ın ilk 4 yıldızlı, konforlu oteli. Şehrin merkezine yakınlığı, ferah odaları, lezzetli Elazığ ve dünya mutfağından yemekleri ve güler yüzlü personeli ile Akgün Hotel, Türkiye’nin her yerinden gelen misafirleri ağırlıyor…Sektördeki geçmişi yarım asrı geçen Akgün ailesi, Akgün Hotel ile Elazığ’ın turizmine önemli bir katkı sağlıyor.  

f668ffb5-34ad-490f-886e-87ce5dd6dec8

AKGÜN, ‘’2004 yılında Akgün Alış Veriş Merkezi ile birlikte kurulan Akgün Hotel, yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçti. Ancak 7 katlı otelin yenileme yatırımları devam ediyor. Otelimiz, yaklaşık 100 kişilik personeli ve  142 odası,  2 exective süit ve 10 suit  oda ile hizmet veriyor… Akgün Otel’in  ayırt edici  en büyük  özelliği  tecrübesi  ve oturmuş  kadrosu  olmasıdır. Fiziki  şartlarımız da  iyi olduğu için tercih sebebi  oluyoruz. Otelimizin müşteri  profili  ağırlıklı  olarak ticari amaçla  gelen   misafirler.

Akgun9-jpg

Bunun  yanında  Harput, Hazar ve Keban   gibi  tarihi ve  kültürel  beldelerimizi  ziyaret  etmek ve  görmek amacıyla  gelen  misafirlerimiz de  var. Fakat bir  turizm  işletmecisi  olarak   biz  bunu  yeterli bulmuyoruz. Bölgenin büyük otellerinden biri olduğumuz  için  irili ufaklı   toplantı, seminer    hatta  büyük kongrelere   ev sahipliği  yapıyoruz. Bulunduğumuz  bölgeyi, yani Elazığ ve çevre illeri görmeyen  50 milyondan  daha   fazla  vatandaşımız  var. 

fe24bb2e-8f3e-43d8-9546-ca1719f86a3c

Turizm sadece sahil  turizmi  olarak  algılanmamalı. Tarih, kültür  ve  doğa  turizmi de çok önemli. Bu konuda gelişme sağlanırsa yabancı  turist ve  yerli turist   bundan faydalanır. Ülkemizi yönetenler, kısa, orta ve uzun  vadeli  olarak  projeler geliştirmeli. Ben Türkiye’nin  turizm  sektöründe   çok  iyi  yerlere  geleceğine  inanıyorum’’ dedi. 

Editör: Haber Merkezi