POLİTİKA

AK PARTİ’DE MERKEZ KARAR YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU  

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla yapılacak AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi başladı. Kongrede, AK Parti MKYK'nın yeni üyeleri de belirleniyor. Alınan bilgiye göre Elazığ’dan MKYK Asil Üyeliğine Av. Ömer SERDAR alınırken yedek listede ise Mücahit YANILMAZ yer aldı…

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Kongresi'ndeParti’nin yeni yönetimi de belli oldu. Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede Av. Ömer Serdar AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Elazığ’dan MKYK Asil Üyeliğine Av. Ömer Serdar, yedekte ise Mücahit Yanılmaz yer aldı. Metin Bulut yer almadı…

ÖMER SERDAR KİMDİR?

Ömer serdar 1963 yılında Elazığ/Palu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Siyaset yaşamına 1991 yılında Refah Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı olarak başlamış, Refah Partisi İl Başkanlığı da yapmıştır. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi milletvekili adayı olarak seçime katılmış, 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyük Kongre Delegesi, 2004 yılında AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. 1982 yılından itibaren çeşitli sanat-edebiyat dergileri ile Milli Gazete'de yazıları yayınlanmıştır. 1995-1999 yılları arasında Elazığ Barosu Genel Sekreterliği görevini yürütmüş, Elazığ Barosu’nu temsilen Türkiye Barolar Birliği delegesi olmuştur. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 26. dönem Elazığ milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesidir. 2017 yılı itibarıyla Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanıdır.

MÜCAHİT YANILMAZ KİMDİR?

1961 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve ortaokulu Elazığ’da , İHL ise Diyarbakır’da okudu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun oldu. Elazığ ve İstanbul Yem Fabrikalarında İşletme Mühendisi olarak çalıştıktan sonra Yem Sanayi Genel Müdürlüğü Atölyeler Müdürlüğü görevine atandı.  1991-1994 tarihleri arasında TBMM’de danışman, akabinde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Doğalgaz Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptı.  EGO Spor Kulüp Başkanlığı, Teknik Elemanlar Derneği Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bununla birlikte birçok vakıf, STK ve siyasi partilerde üst düzey görevlerde bulundu. Türkiye Belediler Birliği Encümen Üyeliği ve TBBB Yönetim Kurulu Üyelikleri devam etmektedir.  2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerinde Elazığ Belediye Başkanı seçilen ve şehrin altyapı, ulaşım, sosyal belediyecilik ve kültürel alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Mücahit Yanılmaz, 27 Kasım 2018 tarihinde Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.