AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, dün Elazığ'da 3 No'lu Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışı nedeniyle kente gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU’nun programı kapsamında Harput’ta sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ile ilgili yapılan yorumlara cevap verdi.

‘’Eleştirilere alışığız, eleştirenlere saygılıyız, eleştiri vicdanları yaralamadıkça, kul hakkına girilmedikçe. Bu resimde kibir yok, riya yok, art niyet yok, niyet okuma yok, ancak görüyorum ki, bu resimde kalplerimizin içini yarıp yargılayanlar varmış…’’ diyen AÇIKKAPI, ‘’İnançlı olduğunu düşündüğümüz değerli abilerimizin, kardeşlerimizin bazen kul hakkı sınırlarını belki farkında olmadan atladıklarını görünce üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimizden…. Vicdani sınırları aşan, kul hakkına girilen eleştirilerde İnançlı olduğuna inandığım kişileri vicdanlı kimseler olarak tanıdım, öyle de tanımaya devam edeceğim. Bu inançlı abilerin, kardeşlerimizin bilerek ve isteyerek Kul hakkına girmeyeceklerini düşünüyorum. Harput’ta farklı bir gün, güzel bir atmosfer…

‘’BU RESİMDE SAMİMİYET VAR’’

Dün Harput farklı bir günü yaşasın istedik. Harput’umuzda, inanç merkezimizde Sağlık Bakanımız, Harput’umuzun güzellikleriyle tanışsın, Harput esnafını ziyaret etsin, esnafımız da moral bulsun, misafiriyle sevinsin istedik. Sosyal Medyada bir resim paylaşıldı. Bu resimde samimiyet var. Allah kalpleri en iyi bilendir. Burada önceden planlanmış bir şey yok, tiyatro yok... Spontane gelişen bir durum var… Bu resimde kibir yok, riya yok, art niyet yok, niyet okuma yok, ancak görüyorum ki, bu resimde kalplerimizin içini yarıp yargılayanlar varmış… Bu resimde esnaf gezisi yapılırken tasarlamadan, planlamadan kendiliğinden gelişen güzel bir kare var ve halkın içinden gelmiş, halkıyla bütünleşen insanların resmi var. Bu resimde çilingir sofrası yok, rakı yok, meze yok. Beyaz (!) gömlekliler var. Göze çarpan beyaz gömlekler midir gerçekten? Bu resimde ekmek var, tulum peyniri var ve tereyağı var mesele gerçekten bu mudur? Bundan bir şeyler çıkarmak mıdır? Kıymetli abilerim, kardeşlerim… Beyaz gömlek giyenler kefeni unutan insanlar mıdır gerçekten? Bu mu çıkıyor bu resimden, bu resim böyle mi okunuyor sahiden? Allah’ a sonsuz kere hamdolsun… Kefeni de biliriz, Allah’ın emir ve yasaklarını da? O güne iman etmişiz. Bu resimde bulunanlar mümkün olduğunca inancını yaşamaya çalışan fani kullardır. Keşke ne biz ve nefsimiz ne de inançlı insanlar başkalarının günahını almasalar. Kul hakkına girmekten Allah’a sığınıyorum. Allah bizlere kefeni ve o Çetin günü unutturmasın…Allah İmanımızı kavi kılsın. O resimdekiler Beyaz gömlekte giyseler, siyah gömlekte giyseler kefeni her daim düşünenlerdir. O kefenin bir gün elbiseleri olacağına iman edenlerdir elhamdülillah. Suç (!) varsa, beyaz gömleğin suçu yok… Mesele beyaz gömlekler midir gerçekten? Mavi, siyah, turkuaz gömlekler olsa mesele olmayacaktı her hal. Eleştirseler de insanlarını, hemşehrilerimizi seveceğiz aziz şehrimizin… Bu şehre ve insanlarımıza sevgimiz eksilmesin çoğalsın inşallah.’’ dedi.

Editör: İzzet TUMAY