AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Elazığ’da bir firmaya Ait Krom Ocaklarındaki işçi eylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili AÇIKKAPI, işçi ve emekçilerin her daim yanında olduklarını belirterek Krom firmasını ise işçilerin taleplerine duyarsız kalmamaya davet etti. 

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder AÇIKKAPI, Elazığ'da bir firmaya ait krom ocaklarındaki işçi eylemlerine ve bakanlık atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Açıkkapı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığına yeni atanan Murat Kurum'un 2020 Sivrice depremindeki çalışmalarıyla Elazığ'da yüreklere dokunduğunu, üstün çalışmalarının asla unutulmayacağını söyledi. 

Milletvekili Açıkkapı, Kemal Memişoğlu'na görevi devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Murat Kurum'a görevi devreden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, yeni atanan bakanlara üstün başarılar diledi. 

Kayseri'de ve Suriye'de devam eden olaylarla ilgili provakasyona gelinmemesi çağrısında da bulunan Açıkkapı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti; kolluk kuvvetleriyle, güvenlik güçleriyle hem ülke içi hem yurt dışında ülkemize milli birlik beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyunu bugüne kadar nasıl boşa çıkardıysa, bugün de bu tür kirli senaryoları boşa çıkaracaktır, bundan yana hiç bir şüphemiz yoktur." Dedi. 

Türkiye'de Krom ve Bakır cevherinin anavatanı olarak Elazığ'ın gösterilebileceğini belirten Açıkkapı, "Burada ülke ekonomisine önemli miktarda katma değer sağlanıyor. Krom cevheri birçok sektörde kullanılan inanılmaz bir cevher. Krom birçok ülkeye ihraç edilen önemli bir yeraltı zenginliğimizdir. Dünden bu yana bölgemizde 350 işçi , emekli kardeşimizin oturma eylemi yaptığı haberini aldık. Tüm emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu bölgede özellikle yeraltında zor şartlarda çalışan işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı mutlaka kendilerine verilmelidir. Emekçi kardeşlerimiz tabi, ilgili firmadan beklenti içerisindeler. Türkiye ekonomisine önemli miktarda katma değer sağlayan Krom cevherinin çıkarılmasında alın teri olan işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması noktasında ilgili firmanın anlayış göstermesini bekliyoruz. Buradan tüm işçi, emekçi kardeşlerimize şunu ifade etmeliyim ki, bizler her daim hemşehrilerimizin yanında olacağız. Emek sarf eden, yüreklerini ortaya koyan tüm işçi kardeşlerime selam ve saygılarımı iletiyorum" ifadelerine yer verdi. 

ELAZIĞ’DA 'ÇAĞABOĞAN' ÇEKİRGESİ GÖRÜNTÜLENDİ ELAZIĞ’DA 'ÇAĞABOĞAN' ÇEKİRGESİ GÖRÜNTÜLENDİ

Editör: İzzet TUMAY