Elazığ AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder AÇIKKAPI, Elazığ ilinde 2022-2023 yılları arasında Bakanlıklar nezdinde yapılan hizmet ve yatırımlar ile alakalı bilgiler vermeye devam ediyor.   

AÇIKKAPI, bugün de 2002-2023 yılları arasında Elazığ’a yapılan “Gençlik ve Spor”yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Elazığ’a sağlanan  4 milyar 215 milyon TL’lik yatırım, ilin gençlik ve spor hizmetlerinde önemli bir değişim ve gelişim süreci yaşamasını sağladı. Açıkkapı, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda gençlerimizin geleceğini inşa etmek adına Elazığ’da spor altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi. 

Elazığ’da bazı yatırımları sıralayan Açıkkapı,  

•⁠  ⁠7 adet öğrenci yurdu ile toplamda 9.470 kişilik kapasiteye ulaşıldı. 

•⁠  ⁠75.719 lisanslı sporcuya sahip olan Elazığ, gençlerin spora katılımında büyük bir artış yaşadı. 

•⁠  ⁠424 genç, gençlik kamplarından faydalanarak önemli sosyal ve kişisel gelişim fırsatları elde etti. 

•⁠  ⁠224 spor kulübü ve 34.716 gençlik merkezi üyesi ile spor ve gençlik faaliyetleri yaygınlaştırıldı. 

•⁠  ⁠Elazığ’da 5 gençlik merkezi ve 11 genç ofisi ile gençlerin buluşma noktaları oluşturuldu. 

-Elazığ’da tüm ilçelerin spor salonlarına kavuşturulduğunu ifade etti.  

ELAZIĞ’DAKI YURT KAPASİTELERİ ARTTIRILDI 

Açıkkapı, Elazığ’daki öğrenci yurtlarının kapasitesinde ciddi bir artış yaşandığını vurguladı. 2002 yılında Elazığ’da 2.441 yatak kapasiteli yurt varken, bu kapasite 2023 yılında 8.470’e çıkarıldı. Özellikle 2014 yılından itibaren Elazığ merkezde, 2015, 2016, 2018 ve 2019 yıllarında açılan yeni yurtlarla öğrencilere modern barınma olanakları sunuldu. En son Şehit Fethi Sekin Yurdu ile yurt imkanları daha da genişletildi. 

ÖĞRENCİLERE VERİLEN YURT HİZMETLERİ VE DESTEKLER 

Barınan öğrencilere yapılan karşılıksız beslenme yardımlarının önemli oranda arttığına değinen Açıkkapı, 2002 yılında aylık 11 TL olan beslenme yardımının 2023 yılı itibarıyla 3.600 TL’ye çıkarıldığını ifade etti. Elazığ’daki yurtlarda kalan 9.470 öğrenciye 2023 yılında toplamda 77.820.761,99 TL beslenme yardımı yapıldı. Özel yurtlarda barınan öğrencilere de 9.440.630 TL’lik ek beslenme ve barınma desteği sağlandı. 

Yeni Elazığ Atatürk Stadyumu 

Elazığ’da spora yapılan en önemli yatırımlardan biri de yapımı tamamlanan Elazığ Atatürk Stadyumu. Modern tesis altyapısı ile bölgenin en gözde spor merkezlerinden biri olan stadyum, hem profesyonel sporculara hem de halkın spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Elazığ Atatürk Stadyumu yaşayan bir stad haline getirildi. Spor Salonlarıyla geleceğin sporcuları yetişiyor. Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında ilimizi ve ülkemizi temsil eden şampiyonlar yetişiyor.  

TESİSLER VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI 

Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’da yapılan gençlik ve spor tesislerinin modernizasyonuna vurgu yaptı. Özellikle depremden zarar gören tesislerin onarımları hızla tamamlanırken, sporcuların daha iyi imkanlarla spor yapabilecekleri tesisler hayata geçirildi. Abdullahpaşa Mahallesi’ne yeni bir sentetik futbol sahası yapılırken, mevcut tesislerin yenilenmesi de büyük bir titizlikle sürdürülüyor. 

ELİT SPORCULARA TAM DESTEK 

Açıkkapı, Elazığ’dan yetişen elit sporculara verilen desteğin altını çizdi. 2023 yılında 118 sporcumuz Türkiye şampiyonalarında derece elde ederek, Türkiye genelinde 85 milyonun gururu oldu. Ayrıca, 27.973 öğrencinin sportif yetenek taramasından geçirildiğini belirtti.  

GENÇ GÖNÜLLÜLER HAREKETİ 

Elazığ’da 2022 yılında 1000’den fazla gönüllü genç, sosyal sorumluluk projelerine katıldı. “Gençlik Gönüllülüğü” projeleri kapsamında çevre temizliğinden afet yardımına kadar birçok alanda aktif olan gençler, toplumda farkındalık oluşturma konusunda öncülük etti. Gençlerimizle gurur duyuyoruz.’’  

Ejder Açıkkapı, Elazığ’ın gençlik ve spor alanında yakaladığı ivmenin, AK Parti hükümetinin gençlere ve spora verdiği önemin en güzel göstergesi olduğunu ifade etti. "Gençlerimiz için yaptığımız yatırımlar, sadece bugünün değil, yarının güçlü Türkiye’sine hazırlıktır" diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: İzzet TUMAY