AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ve Elazığ'daki asayiş uygulamalarına değindi.

Elazığ Milletvekili Açıkkapı, özellikle son bir yıl içinde Elazığ'da suç olaylarının yakalanma oranlarında ciddi bir artış olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, İl Valisi Ömer Toraman'a, Emniyet Müdürü, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı'nda gece gündüz demeden çalışan personele teşekkür ederek, Elazığ'da narkotik suçlardan organize suç örgütlerine kadar birçok alanda önemli başarılara imza atıldığını belirtti.

Narkotik yakalamalarının yanı sıra organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda da artış olduğunu ifade eden Açıkkapı, ev hırsızlıklarına karşı yapılan operasyonlarda yakalanma oranlarının %37, iş yerlerindeki hırsızlıklarda ise %30 oranında arttığını kaydetti. Ayrıca, mala karşı işlenen suçlarda yakalanma oranlarında da önemli düşüşler yaşandığını ekledi.

Açıkkapı, dolandırıcılıkla mücadelede ise kişilere ve mala karşı işlenen suçlarda yakalanma oranlarının %110 ile %200 arasında arttığını, bu suçların genel olarak azaldığını belirterek, tekrar emeği geçen herkese teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.

Editör: İzzet TUMAY