Elazığ İYİ Parti İl Yöneticileri Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları'nı ziyaret ederek sorunları hakkında ve yaptıkları çalışmalar konusunda bilgiler aldı.
İl Başkanı Habip Yaşar burada yaptığı açıklamasında, “Üreticilerimiz enflasyondan, hayat pahalılığından, gelen yüksek zamlardan, işçi maliyetlerinin tamamında yüzde yüze varan yüksek maliyetten etkilediklerini, destek kredilerinin bir cazibesinin kalmadığını, yüzde 8 ile alınan kredilerin yüzde 27’lere varan orana yükseldiğini ifade ettiler. Bu yürüyen faiz olarak tabir ediliyor. Çiftçiye, üreticiye bundan daha kötüsü yapılamaz.
Verilen desteklerin nakit olarak verilmemesi, TMO’ya verilen ürünlerin zamanında ödenmemesi nedeniyle üretici, nakite olan ihtiyacını, tüccara ucuz mal satarak karşılıyor. Bunları üzülerek müşahade ediyoruz. Saçma sapan politikaları yüzünden milyarlarca lirayı çöpe atan; servetine servet katanlara vergi istisnaları getiren bu hükümettir. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin vergi ödemediği, vergilerinin ise bir kalemde silindiği ülkemizde çiftçi, üretici, emekli, memur her bedeli ödemek zorunda bırakılıyor. İktidarın her politikası tel tel dökülüyor. Tarım ülkesi tarım yapamaz, üretemez durumdadır.
Ekmekten-sudan vergi alınan, vatandaşın sırtına her türlü vergi bindirilen bir ülkede; Paradan para kazananlardan, sermayeden milyarlarca dolar gelir elde edenlerden vergi alınmıyor! Acı faturayı vatandaş ödüyor. 
İYİ Parti olarak olarak meslek odalarını, üreticilerimizi ziyaret ederek sorunlarını dile getirmeye, raporlaştırarak TBMM Genel Kurulunda, hem il hem de genel merkezimiz nezdinde gündeme taşımaya kararlıyız.” İfadelerini kullandı.

Editör: İzzet TUMAY