Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Elazığ’da hayatlarını birleştirmek için düğün yapmaya hazırlanan çiftlerin harcadığı para cep yakarken, düğün masrafları her geçen yıl biraz daha artıyor.  
Ailelerin masrafı sadece altın ile kısıtlı kalmıyor. Altının yanında yapılacak masraflara düğün salonu, alışveriş, yemek ve vb. giderler de eklenince ortaya en az 500 bin -1 Milyon TL aralığında bir gider rakamı çıkıyor. Anne ve babaların hayatlarından en çok görmek istedikleri çocuklarının evlenip mutlu bir hayat sürdürmelerini görmek. Ancak bu hayalin gerçekleşebilmesi için en az yaklaşık 1 Milyon TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

EN FAZLA PARA ALTINA GİDİYOR!

DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI! DİYALİZ HASTALARININ ARAÇ TALEBİNE KÖTÜ EKONOMİ CEVABI!

Düğün yapmayı planlayanların en büyük sorunu ise altın. Altının son yılların en yüksek seviyesine çıkmasıyla birlikte bu durumdan en çok düğün planlaması yapanlar olumsuz etkilendi. Altın fiyatlarının yüksek oluşu aileleri kara kara düşündürürken, aileler en az masrafla düğün yapmanın yollarını arıyorlar.

YA KREDİ YA DA BORÇ!
Düğün masrafı yerine göre 500 bin ila 1 Milyon lira arasında değişiyor. Bu rakam tabi ki ailelerin tercih ve zevklerine göre daha da artabiliyor. Düğün yapmayı planlayanların birçoğu ya kredi çekiyor ya da borçlu evleniyor. Birikimi olan aileler az da olsa rahat nefes alırken, birikimi olmayan aileler ise çocuklarını evlendirebilmek için yüksek miktarda maddi bir külfetin altına girmek zorunda kalıyorlar. Aileleri en çok altın masrafa sokuyor. Gelinlerin ‘gelinlik’ dışında ki en büyük hayallerinin başında altın takılar geliyor. Dolayısıyla altın takı yönünden en büyük sıkıntıyı da erkek tarafı yaşıyor.

Editör: İzzet TUMAY